2011-02-12
 15:07:13

Face me

Har precis ätit kärleksmums... dem var riktigt goda! Syrran som bakat... jag som har cyklat å allt :D

cykla å kolla på innebandy, Båstad mot Älmhult ;D Båstad ledde såklart! Hoppas dem vann för jag såg bara 20 minuter ^^ 4-2 stod det iallafall;D

Ikväll händer det inte mycket alls :) vet inte riktigt vad jag ska göra.. men blir väl att laga mat;o hahah. Snart är det alla <3 dag också! Dock har man ju ingen kille ;D men det gör väl inte så mkt när man har bra vänner :) Iallafall så måste vi vara i skolan till klockan fem den dagen...

Igår så jobbadde vi ju, jag julia och linnea stod i disken:) Kul faktiskt heheh fick lite vin å sånt^^

Slutade väl elva halv tolv tror jag hon var :o

Tänkte även lägga in dagens recept såhär kommer ett :D


Grillad fiskfilé med kryddsmör, sparris och tomatrisotto



 

Antal portioner: 4
Ingredienser

4 filéer av torsk
1 dl vetemjöl
salt och malen vitpeppar
2 msk neutral olja
1 knippa grön sparris
Kryddsmör:
100 g rumsvarmt smör
1 lime
1 krm salt
Risotto:
2 dl avorioris
4 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 lagerblad
1 msk olivolja
1 dl vitt vin
7 dl grönsaksbuljong
1 msk riven parmesan
1 msk smör
salt och malen vitpeppar
1 tomat

Gör så här

1. Kryddsmör: Pressa saften ur limen och rör ner limesaften och saltet i smöret. Forma till en rulle och lägg i frysen till servering.

2. Risotto: Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs schalottenlök, vitlök och lagerblad i olivolja. Tillsätt riset och låt fräsa i ytterligare någon minut. Slå på vinet och rör om tills det kokat in. Sänk värmen och tillsätt buljongen, lite i taget under omrörning. Koka tills riset är mjukt men fortfarande har en kärna kvar. Fiska upp lagerbladet. Skär tomaten i små bitar. Ta bort kastrullen från värmen. Vänd ner parmesanost och smör. Krydda risotton med salt och peppar och vänd ner tomatbitarna.

3. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten. Panera fisken i mjölet, krydda med salt och peppar. Pensla grillpannan med lite olja och grilla fisken vackert gyllene på båda sidor. Servera genast med risotton, sparrisen och kryddsmöret.

Självklart kan man använda en vanlig stekpanna eller grillpanna! Man kan egentligen ta någon annan vit fisk om man vill men torsk smakar bra till!

De var allt från mig puss :)



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: