2010-10-09
 15:08:22

lite recept jag kanske ska prova innan jag gör det i skolan.

Vilket tycker ni låter godast?

Cannelloni à la Burträsk. modern landskapsrätt från Västerbotten

Cannelloni à la Burträsk. modern landskapsrätt från Västerbotten

  • Tillagningstid: Över 20 min
  • Svårighetsgrad: Medel
  • Portioner: 4

Ingredienser

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Blanda sylten med hjortronen. Klicka ut ca 3/4 dl av hjortronblandningen på varje lasagneplatta. Rulla ihop och lägg tätt med skarven ner i en smord ugnssäker form.
3. Strö den rivna osten och hyvla smöret över rullarna.
4. Ställ in i ugnen ca 15 minuter, tills osten smält och fått lite färg.
5. Servera cannellonin med glass och hackade pistaschnötter. Pudra gärna över lite florsocker.

 

 

 

Västerbottenspaj. Västerbottens traditionella landskapsrätt

Västerbottenspaj. Västerbottens traditionella landskapsrätt
  • Tillagningstid: Över 20 min
  • Svårighetsgrad: Medel
  • Portioner: Ger 10-12 bitar

Ingredienser

FYLLNING

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C. Hacka ihop vetemjöl, grahamsmjöl, 1/2 tsk salt och finfördelat smör,
gärna i matberedare. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 30 cm i diameter. Gör kanten hög. Nagga degen och låt den vila i kylskåpet 30 minuter. Vispa upp ägget och pensla skalet.
3. Förgrädda pajskalet 10 minuter. Ta ut pajen och sänk värmen till 150°C.
4. Koka upp mjölk och grädde, ta av från värmen. Blanda i osten, rör om tills den har smält.
5. Vispa ner äggen i ostblandningen. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda pajen ca 45 minuter. Servera gärna med t ex kräftstjärtar, kallrökt lax och löjrom.

 

 



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: