2010-12-20
 12:23:47

Monday 20:e December!

Hmm, första riktiga Jullovsdagen idag då eller? Ja iallafall för mig :)
Ska snart in till Båstad, sen blir det kanske Ängelholm efter de, eller Helsingborg kanske:) måste hiitta KLÄNNING!
Här är ett recept på Choklad knäck! Om någon ville testa ;D
chokladknäck recept

Tid Tid: ca 1 ½ timme

Portioner ca 100 st

Du behöver:

Gör så här:

Ta fram en tjockbottnad kastrull som är medelstor. (Ta ej för liten kastrull för då kokar knäcken lätt över.)

Blanda sirap, grädde, socker och kakao i kastrullen.

Låt koka upp. Låt sedan fortsätta koka på medelhög värme och rör om då och då. OBS! Se till att det inte kokar över, sänk då temperaturen. Knäcksmeten ska sedan koka till den klarar kulprovet eller om du har en termometer så ska den visa 122 grader.

Kulprovet: Ta en sked med lite av smeten och droppa ner i ett glas med kallt vatten. Smeten ska då gå att forma till en kula och ha den konsistens du vill att din färdiga knäck ska ha.

Koktiden brukar vara ca 45-60 minuter.

Under tiden du kokar knäcken passar du på att hacka mandeln och rosta den. Rostar den gör du genom att värma en stekpanna på medelhög värme och lägga i den hackade mandeln och "steka" den tills den blivit gyllengul (ej bränd).

När knäcken klarar kulprovet, rör då i mandeln och smöret.

Fördela sedan knäcksmeten i knäckformar. Låt stelna och förvara sedan i kylskåp.

 

 



sophie

Tack så jätte mycket :) Hur e det med dig annars?



PUBLICERAT: 2010-12-20, 14:11:08 | URL: http://repoc.blogg.se/

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: